onsdag den 24. oktober 2007

Farvel Fogh

Så blev der udskrevet valg - og tak for det! '
Så kommer vi endelig af med Anders Fogh og Pia K.
Sådan en gammel cirkushest som mig, bliver jo helt opstemt ved tanken om en valgkamp...
Demokrati er kun demokratisk når vi diskuterer og forholder os til, hvad der har værdi.

tirsdag den 23. oktober 2007

Hjælp!

Jeg forstår det altså ikke - hver gang jeg har udgivet et indlæg, så kommer der et værktøjssymbol frem på visningen af min side.
Det kan være at nogen af jer andre bloggere kan sige mig hvordan jeg slipper af med det igen.

Hvor er det lige jeg mangler at "klikke"?

Fri mig for tomme traditioner
Så kører den helt tunge markedsføring af græskar - det er jo Halloween!


Jeg bliver så træt af alle de såkaldte traditioner som vi absolut skal arve fra USA. Mors dag - fars dag, kærstedag og så lige nu: halloween.


Jeg holder meget af traditioner, men meget lidt af skulle følge en helt særlig form for disneyficering af alt hvad jeg indkøber af starinlys, servietter med videre. Selv hyggelige tiltag i familien er instrueret - det bliver simpelthen for meget.

"Åh Mor, skal vi ikke lave en græskarmand?"

"NIKS"

Det er godt det snart er jul, for så bestemmer vi selv hvor træet skal stå.

tirsdag den 16. oktober 2007

Valket taske

Så har jeg udviklet et valket taske med en bred bund. Den er ikke blevet helt vellykket. Den har kørt to gange på 30 grader - og selve garnet valker helt fint. Meen den er for lave og for lang - så nu må jeg lige prøve mig frem med en lynlås og en hank. så kan det være at jeg skifter mening. Jeg tror at jeg vil lave en læderrem frem for en valket hank. Det giver lidt mere styr på sagerne.
Et projekt færdigt og et nyt kan begynde. så jeg lader lige blikket svømme rundt i garnkurvene... hmmm

Et lækkert sjal til min "schwesterline" i silke/perlegarn og puddelmohair - det når jeg nok lige inden lørdag, hvor hun har inviteret til fødselsdagsbrunch.

Efter flere forsøg med udtagninger, tror jeg nok at jeg endt op med en klassisker: udtagninger i én side frem til midtbag, dernæst indtagninger i samme side. Det giver en helt utrolig god facon, og striberne kommer til at gå "fra nakken og ned i spidsen".

tirsdag den 9. oktober 2007

Det er da helt utroligt forbandet

Så er skuddet gået for de politiske forhandlinger om næste års finanslov. Det åbner for hele diskussionen om den længe frygtet kvalitetsreform. Det er helt enkelt sådan, at regeringen og jeg ikke har samme forestillinger om hvad der er kvalitet. Faktisk er det helt uden sammenfald på idéerne.
Og det har Margrethe Vestager og jeg heller ikke - dagens finke der fór af den radikale stegepande kom fra fru formand: Vi foreslå at man fjerner: sprogscreening, læreplaner og evaluering fra daginstitutionerne.
Først skal det ind med skeer: den moderne stat kontrolere dig gennem decentralisering, test, målstyring og evalueringer. Når pædagogerne så har lært det. Så er det blevet for dyrt. Så nu skal de ikke det mere.
Jeg spørger bare: HVA FANDEN ER MENINGEN?

- der blev jeg vist lige sur!

mandag den 8. oktober 2007

Så blev den hæk barberet

Denne weekend er fløjet afsted. Men vi har nu også udrettet en del. Lørdag gik med et lille "æbleforedrag". For hvad gør man når man har været på æblerov - og har fundet et rødt, sødt og herligt sommeræble. Men hvad hedder sådan et? Det ved jeg nu: "Discovery - the beauty of Barth" Sådan et dejligt æbletræ, skal snart gro i vores have!

Da jeg var på strikkefestival, så var der stor aktivitet rundt om martriklen. Hækken var blevet halveret. Og det skulle så være i denne weekend at vi havde mulighed for at låne trailen, så den afklippede halvdel, kunne komme til genbrugspladsen. Vi knoklede, og nu står hækken som pinde i luften. Men den bliver fin til foråret, for der er masser af kræfter i sådan en gammel hæk.

Og jeg ved godt at alle Slangerupstrikkerne var til håndarbejdsmesse i Roskilde - men jeg er stadig mæt oven på Fanø. Jeg håber at I havde en dejlig tur.

Med alle disse aktiviteter - ja så er det ikke blevet til så meget med specialeskriverierne... Men nu det mandag. Så jeg klør på igen.
Det er sidste skriveuge før jeg igen skal arbejde. Og jeg er jo overhovedet ikke, hverken halvejs eller færdig. Jeg er tværtimod rigtig meget fursteret over at det ikke former sig som jeg havde håbet. Suk - måtte al energi ramme mit skrivetomme hoved lige nu.

fredag den 5. oktober 2007

Efterår


Det er helt mørkt når vi står op, jeg får lyst til at tænde starinlys i hele huset. Efteråret er smukt det bærer det sidste af sommeren med sig. Pærertræet der har været så gavmildt i år, kan vi stadig spise masser af frugt fra. Kalkkuren har virkelig hjulpet.

Sommeren ses også i de prangende Daliaer som stadig kan plukkes til overdådige buketter, som jeg gerne tager ind i stuen.


Sankt Hansurten står med sin smukke dybe farve - det er min ynglingsfarve som kun naturen kan skabe den. Lyngen blomstre også nu - den gror desværre ikke her hos mig.

De varsler nattefrost på udsatte steder. Vores citrontræ er vist udsat, og det samme med den lidt forpjuskede oliven som står bagved. Figentræet til venstre - er egne kvisteimport fra Spanien. Alle tre må snart ind i huset, for at blive beskyttet mod det alt for kolde klima.


Måske bliver det idag at jeg invitere planterne ind i huset for vinterly?

onsdag den 3. oktober 2007

Vi var rigtig, rigtig mange...Uanset at politiet er dårlige til at tælle - så er det tydeligt for enhver, at vi var rigtig, rigtig mange i går på Christiansborgs slotsplads. Når vi er så mange at vi står ude på broerne så er vi tæt på de 100.000 mennesker på Slotspladsen.

Så Anders Fogh - den der ikke vil lytte vil snart mærke, at alle os offentlige ansatte ikke både kan løbe hurtigere på arbejdet, vente på aflyste S-tog, hente børnere tidligere og tidligere fordi børnehavens åbningstid bliver kortere - og så samtidig finde os i en lav løn. Den går ikke!

Jeg håber virkelig at der vil ske en forandring - igår var det tydeligt at der var flere en bare mig - der havde det ligesådan.

Så fik jeg også luftet den her en onsdag formiddag.