torsdag den 29. november 2007

Blå blåt blåligt blues

Jeg er blevet webstrikker, så velkommen til alle jer nye læsere af min blog :-)

Jeg er færdig med jakken fra BC - den har været super hyggelig at strikke. Det helt skønne er at jeg får så mange komplimenter, når jeg har den på. Så nu har jeg faktisk lovet at strikke én mere til en kollega. Farverne har jeg lagt ved siden af. Det er ikke helt den samme brune, den er varmere og med lidt mere chokolade i. Den lyse kitfarve skal være skødet på jakken. Den bliver rigtig fin, for Ib' hun har et skønt rødt hår, så det er ikke altid nemt med farver.

Men den blå /petol det er altså "min" farve. Så derfor så er jeg gået i gang med en trøje fra Karen Noe /Sejlertrøje. Jeg bruger her noget fra lagret - endnu noget blåt.

Jeg har det lidt svært med størrelsen. Jeg strikker en large - men jeg er en "stramstrikker", så halsen - det bliver vist en ommer. Men lige nu er jeg i gang med ærmet. Så kan jeg tænke lidt over det imens.

tirsdag den 20. november 2007

Julekalender og fødselsdagsgave


Sådan ser Lotte's lærkre pakkekalender ud.

Det er meget enkelt:
1. december: Vælg et lille garnnøgle. Slå 40 m op på 4 pinde strik 1 r, 1 vr til garnet er brugt og ud triller ... :-)
2. december: vælg et nyt lille nøgle i en ny farver og forsæt med at strikke til garnet er brugt og ud triller... en ny lille "mums"
3. december: okay, så er systemet hvis fanget...
den 11. december lukkes der af for en lille pulsvarmer
12. december: slå 40 m. op på 4 pinde strik 1 r, 1 vr til garnet er brugt og ud trille....
24. december: det sidste nøgle skal bruges, der lukkes af og nu har du to dejlige pulsvarmer i de skønneste striber.

Tillykke med fødselsdagen og glædelig jul

onsdag den 14. november 2007

Næste strikkefestival på Fanø

Følg linket til nyhedsbrevet

Så opdagede jeg det, som I andre måske allerede har vist længe!
Den næste strikkefestival på Fanø bliver den 19 - 21 september 2009. Det er der jo længe til... Jeg tror vi må have nogle strikkearrangementer over her på Sjælland.

Pokkers osse...

Klik på overskriften for at følge linket

Det er bare for meget - men på Grønland stemte de rødt, men det er jo også der indlandsisen smelter.
Hvordan kan folk stemme mod deres egne interesser?
Jeg syntes ellers at den "røde blok" har gjort det overbevisende - og det er faktisk fuldkommen uudholdeligt, at det skal fortsætte i samme spor. Det kommer til at gå ud over uddannelsesområdet, sundhedsområdet, miljøområdet osv. Jeg må bare erkende at egoisme sejrede over fællesskabet. Så når man lover flere penge til pensionisterne - så tager man dem fra alle os andre...
Jeg kan kun ærgre mig

tirsdag den 13. november 2007

Så er X ' et sat


Måske skulle jeg i dagens anledning påbegynde en mægtig stola i denne skønne dybrøde farve!
Jeg håber jo på bedre tider - det er jo stort at forstille sig at ét lille kryds kan bidrage til de store forandringer - må det dog ske i dag.

fredag den 2. november 2007

Alting visner og syner hen


Sådan ser efterårets forfald ud - når noget visner hen, vil andet få sin opblomstring


og mens haven bliv våd og kold, så er jeg inde og skriver og skriver. Det må snart være færdigt. Det er en psykisk opbremsning at skrive speciale - jeg føler mig "sat uden for". Jeg er snart tilbage, tænker jeg.


Når hovedet skal have fred til at tænke og reflektere, så skal hænderne igang. Jeg strikker riller, masser af riller. Når der er nok af dem, så vendes hele strikkeriet, og der kommer flere riller på tværs. Opskriften er fra Jytte Slente og garnet er Shetlandsuld. Knapperne ligner kiksekage - det bliver en skøn lille jakke.