mandag den 31. december 2007

Gaveræs igen-igen


Stort besvær - og mange, mange pinde senere er denne trøje nu færdig og FOR LILLE! Beklager Ib - jeg må igang med en ny. Skulle der være nogen der vil købe en lækker strikket jakke i shetlandsuld str. small, så er denne til salg. Mail blot til mig. Det behager ikke damen på billedet - det er jo ikke babyuld den er lavet i :-)Nytårsaften spiller vi om pakker, principperne er enkle, når du slå en 6'er så snupper du en gave - er der ikke flere på bordret- så snupper du pakkerne fra din familie og bedste venner. Det er virkelig et alletiders spil. Gaverne består mestendels af spændende og morsomme sager fra "tigerbutikken". Men i år bidrager jeg med lidt strikkerier. To halstørklæder strikket i Noro: "SilkGarden" og Mohair Luxe fra Lang Yarns.

Mønstret er det samme og her er opskriften på "Bølger"
"Bølger"
Maskeantallet skal være deleligt med 18 + 2 kantmasker
Silkgarden er strikket med 36+2 masker
Mohair er strikket med 54+2 masker
Start med 2 pinde r.
1p. (retsiden): 1 r., 2 r. sammen 3 gange, *(1 r. slå om) strik parantesen 6 gange, 2 r dr s 3 gange og 2 r sammen 3 gange* gentag nu fra * til *
2p.(vrangsiden): Strik masker og alle omslag vr.
3p og 4 p: ret.
Gentag disse 4 p. til ønskede længde
Afslut med 2 p. ret og luk af.

søndag den 30. december 2007

Håndkraft

Den sidste dag i året skal bruges på at rydde op og rydde ud. Julepynten skal væk - støvsugerens skal lige svinges hen over de udsatte steder.


Bloggen skal ryddes ud og friskes op.

Afstemningen er nu slut og svarene afspejler jo nok, hvem det er der læser med på bloggen. Det vil jeg selvfølgelige tage med - så der i den kommende tid bliver mere strik og håndarbejde, og noget om livets gang på Tulipanvej og så slipper I ikke for at jeg også vil kommentere og komme med mine meninger og synsninger på verdens gang og uret. Jeg kan nemlig ikke lade være.Resultatet blev i procenter således:
Spørgsmålet lød: Hvad vil du helst læse om på bloggen?
Strik og håndarbejde - 84 %
Hverdagslivet - 42 %
Meninger og synsninger - 31 %
Arbejdet og studie - 21%


Det eneste nytårsforsæt jeg har - det er mere af mit eget strikdesign, og nu har jeg fået mit eget "navnemærke". Smart ik' ialt 200 stk. Det skulle vist kunne gøre det for 2008.
Mærkerne har jeg selv konstrueret på dette link og bestilt over nettet.Jeg er startet en indsamling af sjalsopskrifter. Har du en særlig god opskrift, så kan du sende den til mig og jeg vil lægge den i Sjalsbogen - SJALER KAN MAN IKKE FÅ FOR MANGE AF.

På webstrik starter endnu en omgang af "brug af dit garnlager", men det bliver uden mig. Tænk hvis jeg løb tør for garn, det tør jeg slet ikke tænke på. Så jeg vedligeholder mit garnlager: Når noget er brugt må nyt komme til. Enkelt og lige til.

fredag den 21. december 2007

Glædelig jul


og ja.. jeg ønsker mig et nyt spejl som I nok kan forstå - der er ikke noget der skinner så meget som selvbedragets stråleglans.

Men jeg er ved at være i mål - der er snart kun alt det hyggelige foran os. Jeg holder rigtig meget af julen og af den mørke tid - og det gode er vi går mod lysere tidere. Måske er det derfor at vi kan holde af mørket - lyset kommer tilbage, og vi kan mærke det.

Snart forsvinder julekalenderen - men fortvivl ikke alle opskrifter kan du finde hos Garnstudio.

Snart forsvinder min lille afstemning - og vil du have indflydelse på hvad der står på bloggen - så må du heller stemme nu. Du må gerne sætte mere end et kryds :0)
Jeg ønsker jer alle en rigtig glædelig jul

onsdag den 19. december 2007

Lidt af hvert

klik på overskriften og følg linket
Når jeg ikke husker kameraet - ja, så kommer der jo ingen billeder.
Der var ellers julehygge i Strikkecafeen hos Lotte her i Slangerup - super hyggerligt. Dorthe havde været ude at finde små gaver til os - tusind tak for det :-)
Jeg har lagt et nyt link ind til Butik Grøn, og dér kan man se hvad Lisbeth får i julegave.. ti hi. Hvilken farve har du mon valgt?

torsdag den 13. december 2007

Fine små nørklede dukker

klik på overskriften og følg linket
Jeg kunne ikke stå for disse små dukker. Der er noget særligt med dukker. Disse hæklede nogen er helt særlige - syntes jeg. Men da jeg ikke er god til at hækle, eller jo, det er jeg, men jeg skal kigge ned hele tiden, det behøver man jo ikke når man strikker, vel? Så det bliver nok ikke mit næste projekt...
Men måske har jeg også et problem med strikkegenren, jeg er ikke helt til strikkenisser og garnhår. Men de strikkenisser jeg har - de er altså kære. Dem har min mor lavet til børnene. De bliver fundet frem hvert år fra julekassen - og krammet og elsket og så gemt væk igen. Jeg tror nu at de hæklede dukker godt kunne møde samme varme skæbne:-)

onsdag den 12. december 2007

Drager på spil

Klik på overskriften og se hvor sjovt
Drager, krokodiller og et rottehalstørklæde - det er altså nogle sjove opskrifter. Mine børn er nok lige gamle nok til sådan en dragehale - den er ellers skæg.

Strikke Touren 2008

Følg linket ved at klikke på overskriften

Det var en super hyggelig strikkeaften hos Dorthe i går - tak fordi du gad ligge stue til al vores snak. Kameraet havde jeg selvfølgelig glemt - men det kan være at der bliver lagt lidt billeder ind på http://felix-strikketing.blogspot.com/ - så må I jo kigge der :-)

Mens pindene gløder og snakken går - så kommer alle de gode idéer frem.
  • Vi vil på en "Københavnertour" og få inspiration fra alle de gode steder - nå ja vi skal jo også på café.
  • Vi har oprettet en "kursus-kasse" og når der er penge nok, så kan vi invitere strikkedesigner og andre strikkemestre til Slangerup - så vi kan lære mere endnu
  • Homeparty - med masser af fibre...
  • Så er der håndarbejdsmesserne - næste gang bliver en tour til Vissenbjerg
  • - også vil vi jo også bare mødes under hyggelige forhold hos hinanden - når vi altså ikke lige mødes i Lottes butik, for det fortsætter også.

Alt i alt så synes jeg at vi er nogle ambitiøse, hyggelige og snakkesaglie slangerupstrikkere!

onsdag den 5. december 2007