søndag den 28. september 2008

Kreativ messe var ukreativ

Efter en uge med århundredes influenza - kunne en tur til Roskilde og den kreative messe måske lige give lidt inspiration. Mette og jeg drog af lige over frokost. Men, men jeg blev virkelig skuffet. Der var stort set ikke noget strik, men masser af stof til patchwork, masser af klisterdimser til hjemmelavet kort og deslignende. Nej, jeg var noget skufftet. I den ene sal var der slet ikke fyldt op med stande, men med malerier.
Ikke for at tale grimt om nogen specielt:-) men springet mellem hobbyarbejder og kunstværker er stadig hel enorm og det var tydeligt på de udstillede billeder, som man havde valgt skulle udfylde en stor del af den anden messehal. Kvaliteten er simpelthen for lav!
Det kostede 50 kr. at komme ind - det var ikke pengene værd...
Så vi var der ikke så længe, men valgte at suse hjem i det fine efterårsvejr.

torsdag den 4. september 2008

Valket sjal med bobler


Her følger opskriften på et rigtig tv-kigge-strik.

Boblesjal
Slå 120 m. op på pind 4 med Kauni - papegøjegarn. Jeg har brugt to nøgler, og midtvejs "snød" jeg lidt, og rullede garn op så farveskiftene passede. Det ene nøgle har jeg taget garnet udefra og det andet indefra. Det betyder at jeg slutter med den samme farve som jeg begyndte. Lidt orden i tilfældighederne kan jeg bedst lide.
Stik ca. 180-200 cm og luk, hæft ender.
Jeg har brugt almindelige glaskugler, men vil du have større bobler så kunne andet såmænd også bruges. Det skal bare kunne tåle vaskemaskinen.

Glaskuglerne holdt jeg fast med helt almindelige små elastikker og så vupti en tur i vaskemaskingen. Jeg kørte på 40 grader, men, men her er der ingen regler. Hvis du ikke kender din vaskemaskine, så start på 30 grader, man kan altid vaske det mindre, men har absolut ingen erfaring med at vaske noget større...:-)

Efter valkningen tages kulerne forsigtigt ud - stræk en smule i ulden så det får en pæn facon, tør det i let spænd - og så er det jo bare at vente på sneen. Jeg er parat med mit første tørklæde i denne sæson.

Held og lykke med dit - kopier bare mit - som også har fået inspiration fra andre kreative stikkere.
- Jeg er selv ganske tilfreds med resultatet - men det kunne også blive en lille gave...