lørdag den 18. oktober 2008

Strikkeudstilling i Hillerød

Her er den oplagte udfulgt for strikkepigerne... Det må vi vist lige arrangere.
Hillerød og Omegns Folkedansere og Danske Folkedansere Region Hovedstaden har i anledningen af ”Håndarbejdets Dag”, lavet en udstilling, hvor temaet er

”Strikning igennem 200 år”
Udstillingen finder sted i ”Kedelhuset” bag Hillerød Bibliotek,Christiansgade 3-5, Hillerød.
Det er åbentbart ikke særlig længe de gider, at vise os lidt strik, så det er bare fra den 6-8 nov:
Torsdag d. 6. og fredag d. 7. november kl. 11.00 til 17.00
Lørdag d. 8. november kl. 11.00 til 15.00
Der er gratis adgang.
På udstillingen vil der være strikkede tekstiler fra sidst i 1700-tallet og frem til vore dage.
Desuden vil der være unikt håndarbejde, specielle mønstre og moderne design, samt tekstiler der er strikket både i hånden og på maskine.
Udstillingen omfatter også arbejdende værksteder, hvor man ser hvordan strik bliver til. - måske skulle man selv lige medbringe lidt uld og et par pinde:-) Hvem vil med?

Brev fra en god ven


Se, hvad der kom med posten idag. Brev fra Mandagspigen. Anne har været så sød at optage tv-udsendelsen med Kaffe Fasset til mig, så nu skal der hygges foran TV'et. Jeg glæder mig til at se det. Tusinde tak til dig Anne, fordi du gad sende det til mig:-)
Jeg giver kaffe søndag til de strikkepiger der har lyst til at se med ved 2' tiden - giv lige en lyd, hvis I kommer forbi.

søndag den 12. oktober 2008

Striber i lange baner
Så har jeg produceret endnu en herlig vinterting - et mægtig langt halstørklæde i striber og tern. Mest sort og hvidt, og hist og her lidt rosa. Garnet er Marino silk fra Hjertegarn. Det er ikke helt billigt, men det er et fint alternativ til alpakka. Nogen gange syntes jeg at alpakka'en er for blød og derfor har svært ved at holde på faconen. Men det garn er lige så lækkert at røre ved og holder fint på strikket.
Denne gang har jeg nedskrevet hele opskriften - hvis du ønsker en kopi, så send mig en mail:-) og jeg sender den til dig.
Og så lige lidt strikke zen:
Når jeg strikker striber, så opfinder jeg nogle regler, som jeg skal følge. Sådan var det også i dette tørklæde. Her var reglerne at der ikke måtte være en rækkefølge på mønstrene. De skulle anvendes tilfældigt. De brede striber skulle der altid være ti rapporter af (altså 20 striber i alt). Den rosa farve skulle altid anvendes i stedet for den hvide, men aldrig i de brede striber, og altid meget lidt og aldrig på samme måde eller det samme sted i et mønster.
Måske har du også sådan nogle overvejelser kørende i hovedet mens hænderne knokler. For mig sker det ofte, og derfor har jeg så svært ved at ligge et strikketøj fra mig - jeg skal jo lige...

Her tørklædet hængt op i efterårsrødt kirsebærtræ.

fredag den 3. oktober 2008

Kaffe Fasset i TV
En af mine helt store forbilleder inden for strik, tekstil og farver er Kaffe Fassett.

Nu kommer han i dansk fjernsyn... øh altså på dk4, og den kan jeg så ligesom ikke se. Måske kunne jeg lige lokke en god strikkeveninde til at optage det når det kommer.
Her er klip fra pressemeddelsen - så kan I jo selv se med:

Lørdag den 11. oktober kl. 22.30 kan dk4´s seere godt glemme alt om vores danske yndlingsfarver – sort, hvid, grå og (når det skal være lidt vildt) marineblå! Den aften står der nemlig ”Kaffe Fassett – en mand og hans strikketøj” på programmet.
Kaffe Fassett er én af de internationalt banebrydende pionerer indenfor alle former for tekstildesign. Lige siden midten af 60´erne er hans strikke -, og broderiopskrifter gået Verden over, og mange – også i Danmark – er vilde med hans sweaters.
I 1988 var Kaffe Fassett den første nulevende tekstilkunstner, der fik sin egen udstilling på The Victoria & Albert Museum i London. Udstillingen blev en overvældende succes og bragte Kaffes værker rundt på de førende museer over hele Verden. Første udstillingssted efter London var Kunstindustri Museet i København i 1989. Her stod publikum i lange køer udenfor museet for at komme ind og bese Kaffe Fassetts farverige univers. Efterfølgende har han ofte været i Danmark for at holde workshops.
Det var på Kunstindustri Museet at dk4´s Frantz Howitz mødte Kaffe Fassett første gang i 1989. Siden besøgte han Kaffe Fassetts studie i London, og der blev lavet en aftale om et portræt til TV2. Det blev imidlertid aldrig produceret. Da ”Håndarbejdsbladet – i tråd med tiden” henvendte sig til Frantz Howitz om et muligt samarbejde om et håndarbejdsprogram til dk4 var det derfor naturligt, at valget faldt på netop Kaffe Fassett.
Kaffe Fassett – en mand og hans strikketøj” kan opleves på dk4 første gang lørdag d. 11. oktober kl. 22.30 med genudsendelse søndag d. 12. oktober kl. 18.00. – Herefter gentages programmet nogle gange i midten af november måned
.