tirsdag den 24. februar 2009

Sikken en skøn dag


Helt usædvanligt tidligt blev jeg vækket i morges - kl. 5.30, med sang og flag - Dejlig start på min fødselsdag. Kl. 8.00 bestod bilen til syn - dejligt, så kan den for lov til at køre lidt endnu. og lige om lidt suser jeg over på Fanø festivallen og melder mig til -håber at det er muligt at få en køje på kolonien, så jeg kan være sammen med de andre Slangerup-strikkere.
Jeg skal kun på halve workshops denne gang. Godt nok lærer man mest når man har en hel dag til at fordybe sig, men der er så meget at se og opleve, og det skal der også være plads til denne gang.
I aften skal jeg hygge med familien, som gav mig skønne gave denne morgen: Margurite fra Georg Jensen, fra søde M. Et lille ophæng med vintergækker fra P og fra Lille M var der et gavekort på 5 gange støvsugning - uh skønt med lidt hushjælp:-)

lørdag den 14. februar 2009

Fra spids til spids


Jeg har flere gange strikket et mindre sjal som går fra spids til spids. Strikkemønsteret er gammelt.
I en engelsk strikkebog fra 1837 er det beskrevet som bondekonens arbejdssjal. Man mener, at det er den først nedskrevet sjalsopskrift som vi kender. Man kan læse om det i "The Ladies' Knitting and Netting Book" Skrevet af Miss Watts, London.
Her ser i så min udgave anno 2009 og i moderne garner. Jeg har strikket i to isblå farver; et blødt pelset garn Symfoni og effektgarnet er Lamè. Hvis du ønsker opskriften så send mig en mail: karen-ditte@jubiimail.dk

onsdag den 11. februar 2009

Dengang sneen fik sin farve

Den gang at alle i verden fik sin farve, kom sneen stille dalene ned. Men den havde ikke fået sin farve endnu.
Åh, tænkte sneen. Så fine de alle ser ud i deres farvepragt – bare jeg blev lige så skøn, at se på. Sneen kiggede sig omkring og fik så øje på de dybt røde roser, som stod og nejede med deres smukke hoveder.
Sikken en smuk rød farve, kunne jeg ikke få lidt rødt af jer? spurte sneen roserne. Roserne knejsede og nikkede blidt i vinden. Nej, sagde de med fine stemmer. Det går vist ikke, hvis vi skal blive ved at være så skønne og røde, så kan vi ikke dele ud af vores farve. Roserne svajede og så den anden vej.
Sneen fik nu øje på alt det grønne. Det var grønt så langt øjede rakte, på blade, på buske og træer. Og de grønne bakker strakte sig vidt i landskabet. Sneen tænkte at når der var så meget grønt, så kunne de da godt undvære lidt.
Næ, nej, sagde græsset og bladene, vi kan sandelig intet undværer. Vi skal være alle steder og har brug for alt det grønne farve selv, det kan du nok forstå.
Sneen så nu op i den klare blå himmel, men nej, himlen ville heller ikke give lidt blå farve. For tænk dig, den delte allerede med alle verdens have – så den havde rigeligt at se til.
Sneen fik nu øje på den store gule sol, og spurte om den ville give lidt farve. Men solen, den hverken så eller hørte sneen, den havde så travlt med at skinne ud over verden – og den var så langt væk, så sneens stille stemme kunne slet ikke høres.
Sneen havde næsten opgivet at få sin egen farve, da den hørte en lille spinkel stemme sige:
Du må da godt få noget af vores farve.
Sneen så sig omkring – hvem var det der talte? Så endelig fik den øje på de små vintergækker som stod dybt nede i sneen. Du kan da få lidt farve af os, gentog de.
Sneen blev jublende glad og den blev snart helt hvid og skøn at se på.
Til gengæld lovede sneen altid at passe godt på vintergækken, og den altid ville dække vintergækken helt forsigtigt til med sin smukke hvide kappe.
Og vintergækkerne, jo, hvis du kigger godt efter så kan du se, at de mangler en lille bitte smule hvidt, og der er vintergækken nu grøn, for det er den farve som vintergækken gav til sneen.
Se nu ved du også, hvorfra sneen fik sin farve.

søndag den 8. februar 2009

Forsinket Nytårskur


Sidste weekend holdt jeg nytårskur for mine strikkeveninder. Det er jo helt utrolig nemt at invitere til en lækker frokost, når alle har en ret med. Det smagte fantastisk. Bagefter var der kaffebord med fastelavnsboller og kransekage. Så det var jo hele to højtider fanget i et superøjeblik.

Dorte havde kreeret den supeskønne kransekage - og resterne varede ikke længe her i huset, og jeg skal lige huske at sige mange tak fra familien:-)

Men, men se lige hvad der er på bordet: pakker, masser af pakker og dem skulle vi spille om!
Vi havde alle stået på hovedet i gemmerne derhjemme. Der skulle ikke købes nyt. Ind og kigge i kurve, skabe og skuffer efter lækkerier, kits der aldrig blev strikket, overskudsgarn som bare ligger og ligger. Spændende indpakninger og kreative sløjfer fyldte hele bordet op, og der var ingen sure miner over at de allesammen var bløde pakker- der var et fælles tema: pakkens indhold skulle være strikkerelateret.
Regler for pakkespil for de fibergale
Alle medbringer mindst en pakke, gerne flere som ligges ud på bordet.
Vi spillede med to terninger. Der vandre rundt fra spiller til spiller.
1. Runde:
Slår du en 6'er må du tage en pakke og ligge foran dig selv.
Når alle pakker er fordelt, mere eller mindre retfærdigt, mellem spillerne starter næste runde.
2. Runde:
Denne runde spilles på tid - et stopur sættes til ca. 20-30 min.
Slår du en 6'er må du tage en pakke fra en af de andre
Slår du en 1'er må du tage en pakke fra én og give til en anden.
Man må ikke tage den sidste pakke fra en spiller - alle skal kunne få mindst én pakke tilsidst.

Se lige her hvad jeg vandt - en masse bomuldsgarn som lige er smuttet ud af billedet. Sokkegarn kan man jo ikke få for meget af, og i en af mine pakker var der en hel del. Så jeg tror min mor vil få glæde af noget af det. Der var også to pakker som havde et "sjalskit" med både evillagarn, bomuldsgarn og lidt effektgarn. Jamen det var nogle gode gaver, og selv kom jeg jo af med noget af det garn som bare ligger og mister knisten. Måske bliver der strikket af det nu!
I hvertfald var det en sjov og hyggelig søndag i strikkepigernes selskab. Det må vi gøre igen.

tirsdag den 3. februar 2009

Normieret af Zette

Jeg har fået en Limonade Award - det er Zette der har valgt mig:-) Tak for det!
Opgaven er nu, at give den videre til 5 bloggere, som har en spændende blog - og som fortjener at blive anerkendt for deres bloggeri.
og de nomineret er:
Hanne, Anne,
Bettina, Tina, Frida
Send Aworden videre hvis du vil, og gør følgende:
1. sæt logoet på din egen blog, og link til giveren
2. Nominer 5 bloggere
3. Skriv til dem at du sender anerkendelse og aworden til dem
4. Link til de normineret på din egen blog
Leg med hvis du vil...

mandag den 2. februar 2009

Se her! og vind en elefant


Skynd jer over på denne blog og vind en af de søde elefanter, bare ved at ligge en hilsen på bloggen - super fin blog-konkurence:-) Jeg er med, hvad med dig?