fredag den 27. marts 2009

Cashmere

Jeg har aldrig før strikket i ægte Cashmere. Hvorfor mon? Det er det dyreste garn i butikken! Men jeg har en veninde der har frygtelig meget gigt i hænder og arme, så derfor skulle hun have en nogle ektra lækre pulsvarmer - og et lille sjal til.
Mønstret er et klassisk mønster med buer. Sjalet er strikket i glatstrik, og pulsvarmerne har kun en enkelt mønsterrapport og resten er i retriller.
HULMØNSTER MED BUER
Maskeantallet skal være deligt med 10 plus 6 kantmasker, 3 i hver side.
Sjal:
slå 76 m op på pind 3-4
strik 3 retriller
næste p er første p. i mønsteret.
1.p: 3 ret km*1 r, slå om, 2 r, 1 r løs af, 2 r.sm, træk den løse maske over den sammenstrikkede, 3 ret slå om*3 ret km
2 p og alle de andre pinde på vrangsiden: vrang, husk km altid ret i starten og slutningen af p.
3 p: 3 r km, *2 r, slå om, 2 r, 1 løs af, 2 r sm, træk den løse m over, 2 r, slå om, 1 r* 3 km r
5 p: 3 r, slå om, 1 r, 1 r løs af, 2 r sm, træk den løse m over, 1 r, slå om, 2 r* 3 km r.
Gentag mønsteret til den ønskede længde, ca 1 meter er fint til et lille tørklæde. Luk løst af.
PULSVARMERE
Slå 48 m op, strik 3 rækker retriller. Placér mønsterrapporten på de miderste 10 m.= 18 r, 10 mønsterrapport, 18 ret. Gentag til ønskede længde - ca. 10-11 rapporter. slut af med 3 riller ret, luk løst af.
Snup bare idéen og GOD STRIKKELYST

søndag den 22. marts 2009

Min blogside er blevet sløv

Jeg ved ikke hvordan det er at åbne min blog for alle jer. Men en bloglæser fortalte mig, at hun end i mellem sprang min over på listen fordi der er meget langsom. Oplever i andre også det. Hvad mon det er som gør den så sløv? For mange billeder eller gadgets? Hvis nogen har erfaring med at speede deres blog op modtager jeg gerne et godt råd.

tirsdag den 17. marts 2009

Smuk udstilling om strikEn del af dette årsmøde i Gavstrik var en udfulgt til Silkeborg Museum som viste sig at have en helt fantastisk udstilling af strikkekunstneren Britt-Marie Christoffersson: " Stickning ett hantverk att utveckla". Hun er for strikkedesignet i Sverige hvad Falkenberg, Høxbroe og Isager er i Danmark.
Udstillingen var helt fantastisk. Den var i et stort rum, og derfor var det en totaloplevelse af farver og indtryk der mødte én når man trådte ind i rummet. Man kunne vel kalde det for en strikkeinstallation.
På væggene hang kvadrater med 40x40 cm store plader som hver især var en strikkeprøve. Teknikkerne var både gammelkendte og nyudviklet. Der var masser af studere. Enkelte trøjer hang i rummet, og havde deres helt egen fortælling.
Jeg ved at hun ind imellem holder kurser i Danmark - det er helt bestemt værd at kører efter.

Udstillingen er desværre slut her i weekenden. Men vi kan jo håbe at der er et sted i København der er kvikke nok til at invitere udstillingen forbi.

mandag den 16. marts 2009

Hvor kommer de gode idéer fra?

Lørdag var jeg til en spændende workshop med Annette Danielsen. Hun fortalte levende og engageret om sit arbejde med bøgerne: "Hønsefødder og gulerødder" og "Naturligvis strik". Det var meget inspirende - og helt modsat Hanne Falkenberg, der sidder alene med sine strikkeprøver og udvikler sine idéer. Annette tager alt ind - farver, former, lyde og oplevelser. Hun fortæller selv at hun "ser" strik i næsten alt - og dernæst omformer hun det til konkrete designs.
Alle jer som strikker børnetøj og som er begejstret for hendes første børnedesigns kan godt glæde sig - den næste er på trapperne og tager udgangspunkt i H.C. Andersens eventyr - jeg har alleredet set de skønne modeller. Der er også flere voksne designs på vej i en ny bog - og der bliver virklig noget at lade sig inspirere af.

Foredrag med Hanne Falkenberg


Jeg har ikke før haft den fornøjelse at høre Hanne Falkenberg fortælle om sit liv med strik. Det gjorde hun spændende og indlevende på Årsmødet. Hun havde desværre kun en enkelt time, men hun kom langt omkring. Jeg holder meget af hendes design og den helt utrolige gennemarbejdet teknik som er i opskrifter. Hanne havde medbragt næsten alle sine striktøjer - og det var herligt, for det gav mulighed for at prøve nogle af de modeller som man har tænkt på. Nu ved jeg f.eks. at jeg ikke skal strikke Plissé, men gerne en Ballerina:-) Så blev man da det klogere.

Årsmøde i Gavstrik 1/3

Weekenden er gået med Årsmødet i Gavstrik. I korte træk har den budt på masser af samvær med gamle kendinge fra sidste år. Velforberedte var vi på weekendens hygge med gin og tonic, økologisk kaffelikør, og en masse guf. Vi skulle nok havde taget mad med til fredag, for det var godt nok en noget lille bolle der udgjorde aftensmaden. Tilgengæld var der ikke noget at sige på forplejningen resten af weekenden - der var det super god mad.
Nedenfor er i mere eller mindre blandet stemningsindtryk i billeder fra weekenden.
Der kommer lidt flere indlæg som dels er fra strikkeudstillingen i Silkeborg og dels de workshops som jeg deltog i undervejs.


Berit og Ruth ved festmiddagen

Dorte og Lidka

Boder med alt muligt til salg fra den ene strikker til den anden

fredag den 13. marts 2009

Strikket taske i bladmønster og lidt om et navneskilt

Sådan kom min taske til at se ud. Lidt stor af en festtaske at være. Men tilgengæld så kan jeg have mit strikketøj i den. Jeg overvejer et for, men da jeg ikke er en haj til at montere, såhh bruger jeg den altså lige som den er nu. Den er strikket i klassisk bomuld hæklegarn fra lagret. Jeg kan ikke længere huske hvad og hvordan for det er gemt uden bandarole.

Mønsteret er dobbelt bladmønster og det er kun over 8 pinde så det er hurtigt indarbejdet i fingerne. Jeg tror mønstret egner sig fint til en stola eller et sjal.Til Gavstriks generalforsamling forventes det, at man har et strikket navneskilt. Det lyder måske ikke af noget - det er bare lige til I ser, hvor helt utroligt kreativt strikkere de kan løse sådan en udfordring. Sidste år gik jeg på med krum hals... og sikken en makværk! Nu har jeg jo 10 bogstaver i mit navn, og får at det ikke skal blive et helt "bjørnebandeskilt" så har jeg i år tænkt, at det skulle være lidt mere elegant. Ergo: jeg har strøget mit firmalogo på en mindre strikket klud, sat 4 sikkerhedsnåle i hjørnerne... og volá navneskilt, - som endda kan læses, - er produceret. Det er vel mere snedigt end kønt - men det giver mig endnu et år, til at udtænke det ultimative navneskilt i strik.
Om et par timer kommer Lidka og så er vi på vej til Århus med både strikketøjer og snakketøjet og navneskilt.


torsdag den 12. marts 2009

Afsted til generalforsamling i Gavstrik

I morgen suser jeg til generalforsamling i Gavstrik. Udover selve generalforsamlingen er der selvfølgelig både workshops og udfulgt til en designudstilling. Jeg glæder mig til begge dele, og endnu mere til at møde nogle af de strikkende og snakkende værelsesvenner fra sidste år. Jeg tror vi får en hel vanvittig hyggelig weekend.
Jeg har allerede strikket en fin taske, som er dette års udfordring til festen lørdag aften. Navneskiltet er næsten en historie for sig selv - det bliver aldrig mit speciale, så det sagt. Der vil blive bragt billeder, når kameraet er inden for rækkevidde:-)

fredag den 6. marts 2009

Mere strik i TV

Kanalen DK4 sendte jo et fint protræt af Kaffe Fasset, og jeg tror at vi var rigtig mange som kiggede med dengang. Nu har de besluttet at fortsætte med danske strikkekunstnere. Der kommer tre udsendelser mere, som protrættere: Vivian Høxbro, Marianne Isager og Hanne Falkenberg. Det første program kommer den 28 marts kl. 22.35 og bliver genudsendt den 29 marts kl. 11.00.

Så er det vist tid til at samle rendemaskerne i Slangerup til en kop kaffe og lidt tv.