søndag den 21. februar 2010

Farver i toner og bobler

Sådan kom mønsteret til at se ud. Efter at have gjort et par erfaringer med forskellige mønstrer er jeg endt på boblerne. Jeg har opgivet at strikke med garnet rullet op i alle farverne. Nu gør jeg valget række for række. På den måde kan jeg bedre tone mellem lyse og mørke felter og skabe et helt sjal. Inde i hovedet har det allerede taget form og er næsten færdigt. Nu skal hænderne så bare følge med.

Det er helt utroligt svært at gengive farverne - kameraet gengiver det ikke korekt, men jeg håber at I får et indtryk af det alligevel.

fredag den 19. februar 2010

Farve fantasi og sjalsinspiration

Mange har lavet et blomstersjal, enten med inspiration fra Kaffe Fasset eller med inspiration fra Christel Seyfarth.
Jeg har længe gået og eksperimenterede med forskellige mønstrer. Nu er jeg landet på et simpelt et med bolde i forskellige farve symfonier.

Første udfordring var at vælge farver. Grønne og blå nuancer i baggrunden og rosa, lavendel, syren i boldene. Jeg ved, at når man skal sætte farver sammen, skal der være brud - aldrig kun tone i tone, det bliver monotont. Til at friske baggrunden op er der en limegul og i boldene kommer en dyb lilla med.

Tråde er blevet klippet af i passende længder, og rullet op i to nye farvebolde. Alle garnender knyttes med en knude. Det betyder at jeg "kun" strikker med to garntråde på fingeren, og samtidig har jeg mange farveskift igennem hele strikket.

Strikkeriet kan nu begynde - der er til mange, mange timers tanker om mønster og farver, samtidig med, at rigtig mange masker skal strikkes. Jeg regner med, at jeg meget hurtigt efter de første par udtagninger, sætter det hele på strømpepinde og dernæst på en rundpind når jeg har masker nok. Jeg strikker ikke superpænt med to farver når det er vrangmasker, så det handler om at slippe uden om det problem.
Jeg har allerede gjort flere forsøg, men det tog sig ikke ud som jeg havde tænkt. Så billeder af sjalsbegyndelsen kommer snarest.

tirsdag den 2. februar 2010

Snestorm på vej... jeg arbejder hjemme. Jeg håber virkelig at vi får lidt mindre end i weekenden. Hvis jeg kunne sendte jeg det til det (varme) Grønland, hvor slædehundene har problemer på grund af for lidt sne!
Måske bliver der tid til lidt strikketøj mens sneen fyger om huset. Jeg snupper lige et KIRI sjal mere. Super godt mønster, hvis du ikke kender det så kan du gratis downloade det hos Alltangelup. Denne gang strikker jeg det i 4 nøgler sort mohair.