torsdag den 8. april 2010

FLASH! Masser af strik på arbejdetTil dagligt arbejder jeg på Professionshøjskolen UCC i København som fondraiser. UCC er et uddannelsessted for pædagog- og lærestuderende, sygeplejesker, og sløjdlærerskolen og håndarbejdsseminariet. Alle de studerende havde fået et tilbud, på tværs af uddannelser, om at deltage i en multikreativ festival. Det heldige var, at alle medarbejdere fik det samme tilbud. Derfor var jeg igår med til en workshop med Stine Hoelsgaard Johansen. Den handlede simpelthen om strik og hækling på den skægge, utraditionelle og hurtige måde.

Stine viste en billedeserie, hvor der var masser af inspiration at hente fra Streetart, kunst, farver og forskellige ting fra hendes egne kreative idéer.I løbet af meget kort tid, var der en rigtig god stemning og alle var igang med enten at strikke eller hækle. Flere nåede at lære at hækle søde små kugler, som Stine blandt andet har brugt til at valke på sine fantastiske hatte og tasker.

Der blev også snakket en del om spændende steder på nettet og ikke mindst hvilke blogge der var spændende at besøge. det er da også helt utroligt, at der kan bliver ved med at dukke nye og spændende blogge frem. Det er næsten ikke til at have et overblik længere. Stine har selvfølgelig også en blog, den finder du her: Stine Hoelgaard JohansenJeg blev selv inspireret til at strikke lidt streetart til Blaagaard seminariet, jeg forestillede mig at vi kunne overraske indgangspartiet med lidt strik. Men det blev ikke helt som jeg havde tænkt mig... Håndtaget var lidt for klein til at få "hat" på. Derfor så måtte kodesystemet stå for. Den skønne orange ting - er mit bidrag til streetart. men det er jo ikke til at vide om der ikke kommer mere. Stine fortalt at hun har sat et par oldemorsfirkanter lige ved Forum metro. Jeg ved godt hvor de sidder, men nu kan du jo prøve at finde dem næste gang du kommer forbi.

mandag den 5. april 2010

Morgenmodeller i påskens strik


Påskens mål var at nedbringe strikkekurven for halvfærdige projekter og restennøgler.
Med et fire styk trætte teenagere, blev lige lokket udenfor til lidt model foto.

Det klare de da mægtig godt. Theresa har fået et lille turkis kællingesjal med en forårs grøn kant. To nøgler Kidopale blev der brugt.


Mette har fået en dejlig poncho på strikket af optrævlet Noro garn - den er super blød, og garnet kostede en formue, så jeg er temmelig tilfreds med at det nu bliver brugt.

Camilla står med et sort sjal der er strikket i Kid silk haze, 5 nøgler er forbrugt og opskriften er efterhånden brugt en del gange. Opskriften er All -Tangel-Up. Peller har står i Mich's trøje ( den kradser syntes sønnen, faren har heldigvis ikke udtalt sig om det...) Trøjen er Cabblestone.

Ser de lidt trætte ud? Ikke uden grund. I går fejrede vi Pelle's 18 års fødselsdag, så det er meget dagen derpå for de unge mennesker.

torsdag den 1. april 2010

Forårssol og gamle gummistøvler

Cyklerne skulle lige vaskes for alt vintermøjet. Pigerne kom fik den skægge idé at de ud af to par gamle gummistøvler ville lave blomster. Som sagt så gjort. Blomsterne er fastgjort til kurvene med "elektrikker strips".

Her er resultatet. FLOT og genbrug på den fede måde.

... og her er hvad der blev tilbage - en helt særlig GUMMISTØVLEBALLERINA,
det må da blive en sommermode.