søndag den 26. september 2010

Hvis du var ung i 80'erne så strikkede du...

Jeg har strikket fra jeg var en stor pige i slutningen af 70'erne. Min første strikketrøje var en sømandsswearters i mørkeblå. Dernæst gik det slag i slag, med mønsterstrik og mange farver. Strikket skulle jo matche de coboltblå plastik øreringe og de stramme Lewis - som var et must i hele min ungdom. Jeg har strikket et uanet antal af kæmpe uformlige trøjer i børstet uld - med guldtråde, selvfølgelig. Jeg husker at der kom en opskrift i Alt for damerne som var med flagermusærmer og strikket på diagonalen i multi garn kvaliteter. På mit daværende arbejde strikkede vi den alle sammen - i frokostpausen selvfølgelig.
I 80'erne havde jeg mit strikketøj med alle steder. På arbejdet, i toget, på seminariet og til møder. Dengang var det supermoderne at strikke, sådan husker jeg det i hvertfald. Nu sidder vi på strikkecafeer - sammen med dem som også var unge i 80'erne og måske før.
På Drops har de lagt alle deres gamle kataloger ind. Langt tilbage. Jeg sad og kiggede det igennem - og det var en tur tilbage i tiden, for rigtig mange trøjer er jo gået i glemmebogen, slidt op, foræret væk eller smidt ud. Men når man så ser de skønne billeder.... så er man der jo igen.
Se blot denne skønne unge model, med strithår og lang nakke - i 80'erne var mændene også lidt skønne, ik. Sådan husker jeg dem ihvert fald.

Men turen startede med at Mette ville have en klassisk mønstertrøje. Og Mor, den skal være virkelig stor og slasket - altså nærmest en herretrøje. Hmm med brede skuldre og alt det der. og så var rejsen tilbage i strikketiden jo startet.


Mette valgte denne trøje. Der var selvfølgelig ikke lige garn nok i de valgte farver af Karisma'en så vi sprang til Superwash Vital. Det er også et ok garn.
- og fik jeg lige fortalt at hun har snuppet min cowboyjakke. Det er ok, jeg kunne knap få "lærerinde musklerne" ind i de smalle ærmer.

lørdag den 18. september 2010

Snotnæse strik

Mens næsen løber og øjene er røde endnu en poncho blevet færdig. Det er blæsende koldt, så den er bare super at krybe ind i. Opskriften har jeg lavet før (Alma og Camillas poncho). Jeg mailer den gerne til dig, hvis du også vil igang med årets helt stor ponchodille.


Vejret ligger også op til at årets sokkeproduktion sætter ind. Jeg strikker i Lang' Jawoll, det er tyndt og slidstærkt. Men de unge strikker i klassiks raggarn fra fabel. Det er gode starter sokker, så skal jeg nok hjælpe til med hælen og tåen. Så Camilla klør på, og er ambitiøs. Det er lige det der skal til at man bliver en god strikker. Erfaring gør mester.

søndag den 12. september 2010

Bonderøv i kopi

En aften sad jeg og så Bonderøven i fjernsynet. Han havde et halstørklæde på. Med næsen helt oppe i skærmen tænkte jeg. Det kan jeg da selv strikke...


Som sagt så gjort. Garnet er i DUO silkemarino. Super lækkert.
Jeg slog 70 m op og strikkede i en rib: 1 r, 4 vr, og modsat 1 vr 4 ret. Strikkede en stribet bort, og brugte hele det røde nøgle op, altså 100 g. og sluttede af med endnu en stribet bort. Tørklædet blev glattet med strygejernet - og er ret "tyndt" men langt. Det er knap 2 meter og kan komme en 6 gange rundt om halsen. Det er super trendy.

Jeg har senere opdaget at der faktisk er lavet en opskrift fra Design Club. Nå okay, mit er så en kopi.

Jeg har faktisk strikket to - det første fik min bror, og her på billedet ser i Mette posere i sit bonderøvslook
.

Mette strikker selv - hun har lige strikket et par herlige sokker i Big Fabel, kun ganske lidt hjælp til vendepindene på hælen. Hun er skrap til det... så nu overvejer hun om der skal et par mere på pindende.