lørdag den 27. november 2010

Kaffe Fassett - en farverig oplevelse


Som kom dagen endelig. I et år har jeg haft en billet til et foredrag med Kaffe Fassett. Tidligt op, masser af sne i Slangerup. Heldigvis så blev jeg kørt til Roskilde station, og Lisbeth havde lovet at samle mig op i Skanderborg. Og med ganske lidt forsinkelse nåede vi frem til Silkeborg Museum.
Og der kom rigtig mange som ville høre farvernes mester fortælle om strik, patchwork og musaik og om hvordan man holder inspirationen i live.

For Kaffe Fasset er det helt enkelt: jo mere man skaber jo flere idéer kommer der og som presser sig på, fylder hovedet op indtil man har realiseret dem.
- der og lige præcis der, har jeg meget til fælles med Kaffe Fasset. Jeg er simpelthen nød til, at skabe, være kreativ og producere med mine hænder. Idéer som jeg ikke har tid til at realisere ligger nærmest og støjer inde i hovedet på mig. Forskellen for mig er så, at Kaffe har brugt hele sit liv, og har fået stor anerkendelse for sine værker. Jeg har ikke givet mig selv tiden, og skaber heller ikke nogle værker. Men jeg trives i foredragets mørke, mens farvestråelende billeder præsenteres og en meget oplagt Kaffe Fassett fortæller levende og inspirende.
Jeg suger inspirationen ind, og nye projekter tager form.... jeg vil da også brodere noget mere... freestile og patchwork, hvorfor ikke. Drømme og nye fantastiske idéer tager form i mit hoved.
Pludselig var det hele forbi. Der var kaffe og småkager og Kaffe og bøger. Jeg købte den nyeste og fik den selvfølgelig signeret.
I de par timer jeg var på rejse i et ekstravagant farverige var hele landet sneet til og langsomt gik togturen hjem igen. Med en bog under armen og et strikketøj hænderne, sad jeg nu der i toget og snevrimlen og sundede mig.

Sikken en herlig dag. Den gode nyhed er, at når Kaffe Fassetts udstilling slutter på Silkeborg Museum så rykker den til Sophienholm på Sjælland fra den 30 aprl til den 26 juni 2011.
Så gik du glip af Kaffe denne gang så er udstillingen altså i landet helt frem til juni måned.

torsdag den 25. november 2010

Neejj, hvor er det hyggeligt


Jeg elsker at se rytteriet... meget mærkelig humor. Men fed stil. Det kan være at de sætter nye standarder for korrekt vinterpåklædning. Snevejret ligger i hvertfald op til noget uldent og varmt. Måske julegaven til manden ... noget af et projekt!

I morgen vil jeg kører til Silkeborg Musseum og høre Kaffe Fassets foredrag. Det er snart et år siden vi bestilte og købte billetterne. Men så blev Kaffe syg og det er nu vi endelig skal høre ham. Det har bare at være et super foredrag for de lover jo snevejr.... og der er langt fra Slangerup til Silkeborg, hvis det er på glatte veje.

Jeg tager selvfølgelig kamera med, så I kan se billeder fra eftermiddagen.

torsdag den 18. november 2010

Her Morning Elegance / Oren Lavie


Dette er en lille skøn musikhistorie som jeg nyder rigtig meget - hvilken fantastisk evne til at fortælle så meget med billeder på så kort tid.
Jeg nyder både billeder og musik. Husk at sætte lyd på.

tirsdag den 16. november 2010

Juleforberedelser til juleforberedelserne

Det er bare sådan, at jeg hører til blandt juleelskere. Jeg elsker stemningen, maden, konfekten, småkagerne, gaverne - det hele og så med masser af lys og tradition. Derfor er jeg også blandt dem som færdes op og ned mellem hylderne i supermarkederne fyldt med jule krims krams... men ved jo aldrig om der lige var det rigtig kalenderlys... og sådan andre vigtige julesager, som skal være på plads inden den 1 december!
Derfor så kan du også lige nå at købe garn til årets strikke julekalender både den hos Garnstudio, som (plejer) at være en masse hurtige strikkeprojekter inden for juletemaet.
Men året KalHalsduken for 2010 er også parat. Jeg har ikke selv fået strikket et af de store tørklæder - men det er mest fordi jeg syntes det bliver meget, meget stort, når der nu skal være 24 forskellige mønstre. Men du kan jo selv kigge her.
Links til julekalenderne vil være at finde i højre side på bloggen - og kender du til andre så send mig lige et link: karenditte@gmail.com
Julenkalendere er bare hyggelige :)

søndag den 14. november 2010

"Snog-og-slyng" halstørklæde


I tirsdags faldt jeg over et kæmpe garnnøgle på 350 g. Verdi fra Drops. Det er foreløbigt blevet til et "snog-og-slyng" halstørklæde et med ret riller og et med en snoning midtfor. Fidusen er, at man strikker en stor ring og som man vikler 2-3 gange om halsen. Det er vældig smart for den varmer som et halstørklæde, men man har ikke to ender som hænger og sjasker eller hænger fast i noget.
Der er garn til mange, rigtig mange halstørklæder i det ene nøgle. Begjerstringen var ikke stor blandt de herboene teenagere, så det ender vel med at jeg må finde nye ejere til det andetsteds. Men det skulle vel helle ikke være så svært.

Jeg er færdig med mit strik i Noro sockyarn, det endte med det evigt populære påfulgemønster, hvor jeg har givet en opskrifter her, for rigtig længe siden. Se nederst i indlægget og du finder mønsteret.

Lyset her sidst på søndag eftermiddag yder ikke garnet retfærdighed - men skønt og blødt er det blevet efter vask.

søndag den 7. november 2010
Lørdag var i hyggen og strikkens tegn. Gode veninder kom på besøg. Jeg havde bagt en "konglig æblekage" den var både rigelig og lækker. Opskriften er fra caféen som en gang var i forbindelse med den Kgl pocelænsfabrik. Nu er det kun kagen der er tilbage. Kageopskriften fandt jeg i bogen: Suveræne successer.
Vi havde sat god tid af, så vi nåede at producere forskellige maskemarkører. Efter lidt eksperimentering fandt vi en god størrelse og vægt, og smukke markører blev skabt. Andre hyggede og hjælp til med idéer til et godt hulmønster. Jeg hyggede mig gevaldigt og glæder mig til næste hjemmestrik.
Søndagen har jo været med det skønneste efterårsvejr med høj sol. Jeg ordnede haven lidt - der er masser af blade, og de blev samlet og kørt på komposten. Godt træt i ryggen, var sofaen det rigtige hjørne for mig. Te i koppen, æblekage og strikketøj... hmm det mønster driller stadig. Jeg er igen på jagt i mine mønsterbøger efter et åbent mønster til mit lækre Noro sock yarn.