søndag den 29. maj 2011

Poncho til en gråvejrsdag og et tæppe i oldemorsfirkanter


I påsken fik jeg ponchen færdig, men det er først nu jeg har fået taget et billede af den. Den er stor og varm og er nok nærmere en strikke kappe. Fantastisk varm. Den er strikke i dobbelttråd i dansk pelsuld og er designet af Louise Klindt.

 Jeg var heldig at finde nogle træknapper som passede til i farven...
 Med åben krave kommer de fine kontrast striber fint frem - og gisp... jeg er jo slet ikke mørkhåret mere! Erkendelse har det med at komme med efterpost eller på en solskinsdag, hvor det grå hår vist slet ikke kan skjules.


Når man nu ser så gammel ud - så kan jeg lige så godt fremvise mit hæklede tæppe. Det er 12 store "oldemorsfirkanter" hæklet sammen tilsidst. Kanten er bølgemønsteret. Bomuldsgarnet er tilbudsgarn i forskellige meleret rosa og lysegrønne farver. Gammeldags og pinligt sagde teenageren. Så det kan nu fylde en halv gæsteseng og vente på mit næste hækleflip, så et tæppe mere kan komme på den anden halvdel

mandag den 16. maj 2011

En tur til Sophienholm - strikkeudstilling

Dorte og jeg  var en tur på Sopienholm. Jeg havde givet hende en strikketur i fødselsdagsgave og vi skulle se Kaffe Fassett nu når han var forbi, lige i nærheden af hvor vi bor.

Nu har jeg vist også fået dyrket det helt rigeligt med Kaffe Fassetts særlige design og stil. Jeg syntes at udstillingen var lidt beskeden, i forhold til, hvor meget vi ved han producere. Det var mest strik af ældre dato, og slet ikke noget af det som er kommet fra ham - gennem Rowan, inden for de sidste bare 10 år.
Men hører du blandt dem, som ikke kender til hans farveorgie og strikkekunst, så er det et besøg værd. Giv dig lidt tid til at se videoen, hvor Kaffe selv fortælle om hvad der inspirere ham til både strik og patchwork.

I gave kortet var der også en tur på den lille café - kagen var fin nok, så jeg tror Dorte var supertilfreds, selvom hun tygger lidt drøv på billedet.

torsdag den 5. maj 2011

Genbrug og redesign

Mette er en af mine rigtig dygtige kollegaer. Hun har netop udgivet denne bog - og har startet en super kreativ blog om redesign og bæredygtigt design. Du kan selv gå på opdagelse her!