søndag den 29. november 2009

Den første julehygge

Jeg er en rigtig juleelsker, så der er gjort rent og den første julepynt er hevet ned fra loftet. Mette og jeg har lavet en adventskrans og der er hængt lidt, men smukt julepynt op. Børnene er nu så store, så jeg har ryddet ud i nisseby og kravlenisser. Mich har hele dagen været ude og revet blade sammen. Så selv haven ser nu helt ny og fin ud - kom bare juletid, vi er klar her i huset.
Nu er det så blevet eftermiddag. Børn der laver lektier (eller er de bare på facebook...) og mig, ja jeg skal over i sofaen og strikke og have mig en god kop kaffe. Så kan det bare ikke blive mere søndag.

lørdag den 28. november 2009

Kællingesjal - opskrift

Kællingesjalet, eller som det også kaldes bindesjalet, er en af de mest velsiddende sjaler. Jeg har strikket det i mange år, og har efterhånden fået min helt egen opskrift ud af det. Den deler jeg så her med jer.
Forbrug:
5-7 ngl. Alpaka fra Drops garn, evt. en rest mohair
Det stribede sjal er strikket af Shetlandsuld i 9 forskellige farver á 30 g.
Rundpind 3.5 - 4, 80-100 cm lang
2 strikkemakører eller garntråde i en anden farve

Strikkefidus - undgå huller ved udtagning:
Strik masken drejet ret op mellem to masker


Opskrift
Slå 5 m op, strik en pind ret tilbage
Pind 2: Strik 1 m. saml op mellem de næste to, strik 1 m, sæt mærketråd, saml op mellem de næste to strik 1 midtermasker, sæt mærketråd ret pinden ud. Vend
Pind 3: Strik 1 m, saml op mellem de næste to masker, strik til mærketråd saml 1 maske op ret pinden ud

Fortsæt resten af pindene med udtagning efter kantmasken og før de to midtermasker. Strik til den ønskede størrelse. Luk meget, meget løst af, så den yderste kant forbliver elastisk.
Søde piger i alpakasjalerne.

onsdag den 25. november 2009Så er der åbnet for tilmelding til Kaffe Fassett's foredrag i Silkeborg


http://www.tråd.net/det_sker.htm

- Jeg har allerede tilmeldt mig, så nu kan det være at Karen:) skal finde en lille gæstemadras frem, for der er godt nok langt til Silkeborg, når man bor i Slangerup.

fredag den 20. november 2009

Julekalender 2009

Efterhånden er der en stor gruppe strikkere som næsten ikke kan vente til Slöjd och hantverk kommer med deres smukke halstørklæde med 24 nye mønster kombinationer. Følg linket og se at I år er det virkelig for de kræsne. Tørklædet er strikket op i Muskus uld - findes ikke blødere, findes ikke dyrere garn... Det bliver ikke i år at mit bliver en luksusudgave, men en lækker silkemarino i DUO garn kunne måske lige gå an:-)
Går du igang med et tørklæde? Så send et billed (på en mail til mig) af dit og jeg vil efter den 24 december bringe en billedeserie af tørklæderne.

lørdag den 14. november 2009

Vintersjal i dæmpet farver

På Strikkefestivalen vandt jeg 9 stik, 50 grams nøgler. Jeg måtte selv vælge i en stor kurv. Typisk mig, så vælger jeg 9 forskellige farver. Nu har jeg længe gået og overvejet, hvad der så kunne blive ud af det skønne garn.

Valget faldt på et sjal strikket i kaotiske striberskift i en et klassisk dansk design: bindesjalet. Det er et utroligt velsiddende sjal. Så det glæder jeg mig meget til at få strikket.

Det skønne ved dette sjal er, den indre dialog om farvevalget. I starten klippede jeg trådende. Men nu er der plads i maskeantallet til at strikkehæfte.

Billeder og opskrift følger når sjalet er færdigt.

fredag den 13. november 2009

Kaffe Fassett kommer til Danmark

Det er lykkedes Foreningen "Tråd" at invitere, intet mindre end: Farvernes herre og teknikkens anakist: Kaffe Fasset.
Jeg er super facineret af Fasset's farveglæde og mønsterinspiration - jeg kan bare ikke få nok. Hvis man kan tale om at strik er kunst - så er Kaffe Fasset den jeg først ville nævne som eksponent for at udvikle både håndværk og udtryk igennem flere årtier. Jeg er vildt imponeret over hans arbejder. Det er ikke alt der tåler reproduktion - deri er det unikke og kunsten gemt.

Han kommer til Silkeborg Museum i weekenden den 6 og 7 februar 2010!

Hvem der bare kunne komme over og hører hans foredrag, se hans garner, stoffer og hører ham fortælle om sin kunst.
Uha, hvor er det værd at overveje at suse derover... Tænke, tænke, tænke: hvad med jer andre skal I afsted?

søndag den 8. november 2009

Alpakka er da virkeligt blødt

En dejlig super blød trøje er frædig strikket og ligger nu til tørre her på bordet, hvor jeg sidder og arbejder.
Den er strikket i alpakka, efter en temlig omskrivet opskrift. Mette ønskede sig den. Hun prøvede den lige helt kort da jeg var færdig med at montere: Ejj, den kradser... ejj jeg havde ikke tænkt med sådan nogen ærmer!
Nå okay, så kommer den en anden i str. small til glæde - teenagersdøtre, er ikke til at gennemskue. Jeg er ikke sådan at slå af strikkepinden.

søndag den 1. november 2009

Strik til børn i Nepal


Her i Slangerup er der stor flittighed på strikkepindende, inden den 1 december. Vi skal nemlig have strikket en del trøjer til børn i Nepal. Vi strikker af det garn som Britta Wilfert delte ud på Fanø Festivalen i år. Gad vi de hvor mange trøjer vi når at blive færdige med?
Det er et flot initiativ som Britta har taget. Hvis du selv vil støtte indsamlingen til børnene i Nepal så kontakt Britta, hun har sikkert mere garn til den gode sag!