lørdag den 3. oktober 2009

Strikkekurser på Fanø


På Strikkefestivalen på Fanø deltog jeg i hele tre forskellige workshops.
Lørdag formiddag var jeg på design på Lene Holme Samsøe. Det var spændende og både Charlotte og jeg fik meget hjælp til at komme videre med nogle idéer. Jeg skal i gang med at lave en strikket kjole. Der er mange flotte fremme i øjeblikket, men jeg tror at jeg vil kombinere det med mine egne skæve indslag. Det står allerede på arbejdslisten for vinterens nøklerier.


Lørdag eftermiddag var jeg på et rigtig sjovt kursus med Lotte Kjær. Lotte kan det helt utrolige at hun med ganske lidt instruktion og sine skøre indfald, får sat alle igang med at strikke deres helt egen hue. Ikke to bliver ens og alle er lynhurtigt igang med at kreere deres helt eget look.Søndag formiddag var jeg til dobbelt strik, ellere rettere Tydal strik med Kathrine Wolleben. Her fik jeg prøvet den helt enkle teknik som de strikke i Norge, men kun i Tydalen. Det bliver en helt fantastisk tesktur i strikket, næsten som vævestrik, men det er snarer forskudt patentstrik med to tråde. Nå pyt, hvis du ikke forstår teknikken, den kommer i Femina i nær fremtid, så kan du jo selv prøve:-)
Bor du i Slangerup eller lige i nærheden så kommer Kathrine i november og underviser i sit alternative dominostrik, ude på gårdbutikken Paradiset. Det kan være jeg lige skal kigge forbi.
Kig længere ned i bloggen og se de små videoklip fra strikkeshowet!

4 kommentarer:

Helle : sagde ...

Sikke da en masse inspiration du har fået med hjem. Det med vanter og huer i dobbeltstrik kunne jeg godt tænke mig at prøve engang. Det må jo være ganske varmt !

Strikkeheksen sagde ...

Åh hvor ser det spændende ud alt sammen, det er så dejligt at lære noget nyt - Lotte Kjærs ting er jeg selv helt vild med :-)

Karen sagde ...

Hejsa, så fandt jeg din blog! Fantastisk med videoklippene, det motiverer kun endnu mere til at tage til Fanø om 2 år :)

Karen-Ditte sagde ...

Festivalen er inspirerende... je g kan kun anbefale den.
.. og velkommen til Karen... vi ses til strikcafeen tirsdag:-)