søndag den 24. august 2008

The Last Knit

Prøv at se denne lille video. Jeg hyggede mig meget med at se hendes energi. men det vækker jo også til eftertanke at man sådan kan glemme tid og sted:-)

søndag den 17. august 2008

Hvorfor læser vi blogs?

Lige før sommerferien lavede jeg en lille strikkepoll - altså en mindre undersøgelse af, hvad der dog bringer læsere til lige min blog. Nu er afstemningen slut, og her er så resultatet! Om svarene er evidente vil jeg nok betivle, men det giver da et finger prej om i hvertfald tre ting:
  1. Man kender bloggen fordi man enten kender Karen-Ditte eller simpelthen fra en anden blog som der er link fra.
  2. Man læser næsten hvergang der er nyheder - og flere og flere abonnere på feeds, så man er fri for at gå hele vejen ind og tjekke.
  3. Min læsere er hovedesagligt optaget af strik - og små fortællinger fra mit liv.
Tak til alle jer som gav jer tid til at besvare spørgsmålene.
- tak til alle jer som linker fra jeres egen blog til min - det er jo tydeligt at "blogsurfing" blandt stikkere er en yndet beskæftigelse:-)

Shetlands strik i Slangerup

Jeg elsker at strikke sjaler. Mit motto er heldigvis at, sjaler kan man ikke få for mange af! I begyndelsen af sommeren blev der slået masker op til endnu et sjal, i utrafint garn i noget råhvidt. (Marino tror jeg nok - garnet er købt til foræringspris på Gavstrikfestivalen)
Mønsteret er helt enkelt, det kører over ganske få rækker. Stolaen forventes at blive ca. 160-170 cm efter udspænding. Lige nu er jeg igang med blonden. Men jeg kan ikke huske, hvilke række i mønsteret jeg er kommet til! Kender i det - først så glor man, og tæller og tæller og tæller. Så går man lidt baglæns på pinden og den næste pind med. Men jeg kan stadig ikke "læse" på maskerne hvilke række det er. Derfor har strikketøjet holdt en lille pause i kurven. Men er igen fundet frem og skal være færdigt.
Konsekvensen er: travl op, og begynd forfra med blonden - og se, hvorlangt jeg allerede er kommet igen. Hvorfor skal man dog gøre det hele så besværligt for sig selv.
Hvem gider have et kniplingesjal med fejl i?
Nu skal jeg bare hele vejen rundt med blonden - så skal det vaskes og udspændes til næsten dobbelt strørrelse.

lørdag den 16. august 2008

Det er dejligt at blive påskønnet


Jeg har fået en award fra denne blogejer, som skriver "Strikketing". Tak for det! Jeg er nu en lille smule fatsvag - så her kommer så dem som jeg gerne vil give en aword (efter lang tid)

  • Charlotte som skriver Tante grøn, brun og lilla, den er hyggelig både personlig og om strik.
  • Chance-strikkeren, som når så utrolig meget som hun fortæller om ganske morsomt på bloggen
  • Eva, du er både en god læser af blogs - og skriver om strik i det svenske

Reglerne var egentlig at man skulle vælge 5 bloggere, men jeg lader det nu være med de tre denne gang - næste gang er det måske din blog som jeg har fået øje på:-)

Det hele handler om anderkendelse af de blogge som vi er rigtig mange der læser - nu har jeg gjort det af denne vej - men det forpligter ikke mere end andre lege.

Dejlig sommergave


Tusind tak for den fine gave - Anne. Jeg blev helt glad da jeg kom hjem fra arbejdet og så der var et lille brev til mig.
Se bare, hvor fint det er, og den lille pung egner sig bestemt til strikkemakører som jeg bruger mange af. Nu bliver de ikke væk for mig:-)
Nu mangler jeg jo bare at sende afsted selv - til Eva i Lund, som jo hoppede med på legen.
Så Eva hvis du lige sender din adresse på min mail:
karen-ditte@jubiimail.dk så er der en skøn overraskelse på vej til dig!

mandag den 4. august 2008

Ude godt - hjemme blæst

Efter 14 dage på Lesbos, så er jeg atter tilbage på Tulipanvej. Dejlig ferie, godt vejr, søde børn, rar mand - masser af afslapning. Her er temperaturen jo det rene strikkevejr. Men desværre så starter arbejdet allerede i morgen, med en tur til møde i det fynske, så det må udsættes til weekenden (altså strikkeriet)
Jeg håber at I allesammen også nød jeres ferie.