søndag den 9. oktober 2011

Mænd med (jule) kugler

Nogen gange tror man, at man har set alt... og så alligevel ikke alt, og derfor var denne bog en herlig overraskelse. En bog af to designere, Arne og Carlos, som med stor snilde har udarbejdet opskrifter til strikket julekugler. Jeg ser juletræet for mig, med uldne og mønstrede kugler istedet for glitter og glimmer. Der er faktisk hele 55 forskellige bud på hvordan et lille norsk mønster kan indpasses på den runde form.

Bogen er rigtig fin, og jeg syntes det er helt befriende at mænd kommer med nogle faglige input til strikkedesigns. (Altså ud over Kaffe F.) Men måske er jeg helt galt på den for, hvad er det lige der sker (for mig altså). To herre pryder forsiden og min første tanke er ikke, at her er et på skønne fyrer, men gad vide om man kan få fingerne i opskrifterne på de trøjer de har på... Altså så strikker man vist for meget!

Faktisk finder jeg de to herre rigtig interesante, de har i mange år designet til færdig strik til butikkerne, men har nu kastet sig over håndstrikken. Gad vide om det er en tendens, for det rører vist på sig i Norge. På strikkefestivalen var to kvindelige norske strikdesignere DUODU, som jeg også fandt helt ekstravagante i deres tilgang til hvad man egentlig kan bruge strik til.

Bogen kan du købe på dansk her: Julekugler

Hvis du strikker kugler til dit juletræ - kunne du så sende billeder til mig, så vi jeg bringe det i et særligt juletræjulekugle-special indlæg her på bloggen.
Billeder af dit strikket julekuglejuletræ sendes til: karenditte@gmail.com

8 kommentarer:

Gossip sagde ...

Haha hvor morsomt :)

Anonym sagde ...

Nu snupper jeg lige et fordrag hos "Sommerfuglen" d. 12-11-11...så ser vi om jeg selv går i gang og hvis jeg gør det..så skal du få et billede Karen-Ditte :)

Ann sagde ...

Ja, de er søde, de to.
Jeg ved, at der er opskrift på Carlos' sweater et eller andet sted på nettet. Jeg har set det flere gange, men jeg husker ikke lige nu, hvor........(hvor ond kan man være)

Karen-Ditte sagde ...

Anne: ja, der er kursus hos Sommerfulgen, jeg tror desværre ikke jeg kan nå derind :)
Ann: Jeg må lede lidt mere i det norske strikkespace, mon ikke den dukker op.

Ann sagde ...

Den hedder Cheese Attack, og jeg fandt lige et link til dig her: http://www.ravelry.com/patterns/sources/arne-og-carlos
Nu er jeg så ikke ond længere

monaelisabeth sagde ...

Strikkede kugler til juletræet !
nu har jeg hørt det med :oD
hilsen Mona

Karen-Ditte sagde ...

Tark, Ann! det er super herligt... ostestrik :)

Ann sagde ...

Jeg forstod ikke helt Annes kommentar, men nu ser jeg jo så, at de to skøre og søde herrer kommer og holder foredrag i Sommerfuglen i november.
Har du set det Karen-Ditte?
Nøj, hvor er i ø-boere heldige!