onsdag den 3. marts 2010

Så klippes der i sjaletDet lyder helt vildt i manges ører... klipper du det op - og uden at sy? Jeps det gør jeg. Garnet løber ingen vegne.
Når man strikker i uvasket uld ( som feks i Shetlands uld eller lign fra Holst garn eller Duo) så åbner ulden sig ved vask. Alså den vokser en lille bitte smule. Jeg har strikket 11 ekstra masker med hele vejen, og deto tråde strikkes skiftevis. Det betyder at garnet er "flettet" ind i hinanden, og så løber det altså ingen steder.
Nu er jeg igang med at samle masker op til kanten. Kanten strikker jeg ca. 18- 20 cm bred og folder det ( som en linning) rundt om det opklippede stykke, som nu er gemt væk. Tilsidst sys der med små maskesting hele vejen rundt.
Dorte R. tog de fine billeder igår til strikkecafeen, hvor jeg klippede sjalet op.

14 kommentarer:

Helvigs strikkehjørne sagde ...

Ja det luýder godt nok vildt,det tror jeg ikke jeg turde. Men hold da op hvor er den flot.

Clemme/Trine sagde ...

Skrig, jeg ville være så nervøs med det der klipperi, men jeg skal simpelthen snart prøve det. Hvor er det bare fantastisk dit sjal, jeg er helt vild med farverne :)

Anonym sagde ...

Ja, det kan man sagtens...jeg lærte også engang af Jytte Slente, at hvis man lige pressede en anelse med et varmt strygejern, så kunne man i en bluse sagtens klippe en fin halsudskæring også uden at sy først...det har jeg afprøvet og med succes :-)
Flot sjal i skønne farver du har gang i.

Helle : sagde ...

Det er vildt men rigtigt, hvor bliver det flot !

Nette sagde ...

Det er da fuldstændig voldsomt, så hurtig, du har været om det sjal. Jeg glæder mig til at se det helt færdigt.

Jeg klipper også ofte op, nogle gange syr jeg, andre gange ikke. Det er lidt forskelligt. :-)

Karin Grøn sagde ...

DEt er vildt smukt dit sjal og tak for oplysningen - den vil jeg skrive mig bag øret. Det var dog fantastisk.

Henriette sagde ...

Jeg har jo kastet mig ud i et år 2010 projekt, som er et Tusindfryd sjal. Jeg har aldrig prøvet at strikke noget sådant før, og jeg er kun nået til strikkeprøven. Uh jeg syntes det er svært, men også dødspændende. Mange blogs har jeg nærlæst for at få tips og råd, og jeg er så glad fordi jeg også nu har din blog at følge. Du er mægtig til at forklare og illustrere. Tak for det :)

At du klipper i strikkecafeen er da en vildt god ide, så kan andre følge med i processen. Der når jeg nok ikke til før om laaang tid.

Farverne i dit sjal er jeg meget begejstret for, og de er næsten som dem jeg selv har valgt, kun er mine blomster gyldne i stedet for de lilla nuancer.

Glæder mig til at læse mere om dit sjal.

Venlig hilsen
Henriette ;)

Agro sagde ...

Hvor er det nogle smukke farver du har valgt, og hvor er det gået vildt stærkt med at få det færdigt. Jeg er meget spændt på at se det færdige resultat.
Jeg kan se Dorthe er en interesseret lytter, hils hende fra mig, og ja det er hende fra Jylland og Fanø, hvis hun spørger igen

Knus herfra....Anna-Grethe

Strikkeheksen sagde ...

Uha da da, jeg får helt hjertebanken, bare ved at se på billederne ;-) Jeg skal prøve at huske det, næste gang, jeg skal til at klippe op :-)

kludemutter sagde ...

Sikke et flot sjal, skønne farver du har strikket i ;)
Det er altså ikke ALT uld mand kan klippe i uden at sy ??
Er det det uld med spinolie i ?

Yt

Hannestrik sagde ...

Det ser rigtig spændende ud. Jeg har godt nok altid syet, før jeg klipper, men kunne godt forestille mig, at det kan lade sig gøre, maskerne løber jo ikke på tværs.
Hanne

Fríða sagde ...

det kan faktisk lade sig göre at klippe op uden at sy först i al uld der ikke er superwash-behandlet. og jo længre fibre der er i ulden, des bedre fæstner trådene sig sammen. og ved vask af ikke-maskinvaskbar uld filtrer den sig jo altid en anelse, og det er nok til at sikre at maskerne ikke löber.
kh.fra Island
Frida

Quiltepigen sagde ...

Åhh hvor er det altså bare flot.
Men jeg tror nu ikke jeg turde.

Karen-Ditte sagde ...

Tak for de alle jeres kommentarer... Hvor er der mange erfarne strikkere blandt mine læsere det er virkelig skønt. Og endnu mere skønt er det når gode spørgsmål lynhurtigt besvares af en anden læser. Tak for det!