søndag den 26. september 2010

Hvis du var ung i 80'erne så strikkede du...

Jeg har strikket fra jeg var en stor pige i slutningen af 70'erne. Min første strikketrøje var en sømandsswearters i mørkeblå. Dernæst gik det slag i slag, med mønsterstrik og mange farver. Strikket skulle jo matche de coboltblå plastik øreringe og de stramme Lewis - som var et must i hele min ungdom. Jeg har strikket et uanet antal af kæmpe uformlige trøjer i børstet uld - med guldtråde, selvfølgelig. Jeg husker at der kom en opskrift i Alt for damerne som var med flagermusærmer og strikket på diagonalen i multi garn kvaliteter. På mit daværende arbejde strikkede vi den alle sammen - i frokostpausen selvfølgelig.
I 80'erne havde jeg mit strikketøj med alle steder. På arbejdet, i toget, på seminariet og til møder. Dengang var det supermoderne at strikke, sådan husker jeg det i hvertfald. Nu sidder vi på strikkecafeer - sammen med dem som også var unge i 80'erne og måske før.
På Drops har de lagt alle deres gamle kataloger ind. Langt tilbage. Jeg sad og kiggede det igennem - og det var en tur tilbage i tiden, for rigtig mange trøjer er jo gået i glemmebogen, slidt op, foræret væk eller smidt ud. Men når man så ser de skønne billeder.... så er man der jo igen.
Se blot denne skønne unge model, med strithår og lang nakke - i 80'erne var mændene også lidt skønne, ik. Sådan husker jeg dem ihvert fald.

Men turen startede med at Mette ville have en klassisk mønstertrøje. Og Mor, den skal være virkelig stor og slasket - altså nærmest en herretrøje. Hmm med brede skuldre og alt det der. og så var rejsen tilbage i strikketiden jo startet.


Mette valgte denne trøje. Der var selvfølgelig ikke lige garn nok i de valgte farver af Karisma'en så vi sprang til Superwash Vital. Det er også et ok garn.
- og fik jeg lige fortalt at hun har snuppet min cowboyjakke. Det er ok, jeg kunne knap få "lærerinde musklerne" ind i de smalle ærmer.

11 kommentarer:

Kirsten Søeballe sagde ...

Jeg strikkede mine første store ting i 1980.
Det var marineblå sømandssweatere.
En til mig og en til min kæreste.
Det var jo unisex tider dengang :-)

strikkeentusiasten sagde ...

Skal lige love for at dit billede satte minderne igang hos mig. Jeg har et Drops hæfte liggende med lige netop den herremodel.....det er rigtig godt slidt og blev brugt igen og igen "dengang"

En morsom ting at moden på den måde gentager sig :-)

Angelika sagde ...

ak ja, den boerstede mohair... ;-)) jeg strikkede en raglanmodel oppefra og ned, eller "topdown" som det hedder paa nydansk, og hvis jeg ikke husker helt forkert, havde jeg den i 5 forskellige farver ;-)

Helvigs strikkehjørne sagde ...

Jeg var så lidt før med de der stortrøjer, strikkede min første i slut 60er.
Men det er rigtig sjovt at se de kommer frem igen.

emmy sagde ...

Hvor er det sjovt, at de store og mønstrede trøjer er moderne igen. Jeg har strikket sømandstrøjer og de mønstrede, men det er mange år siden.

Lidt sjovt med dit tilbageblik i strik, det vækker mange gode minder :)

Taxastrikkeren sagde ...

Hvad med om den unge dame lærte at strikke selv? Når hun kan lide strik så må det da rykke lidt i hende når du sidder og strikker.

Karen-Ditte sagde ...

Det er skægt med erindringerne, som de kommer bare man ser et billede.
og jo, Mette strikker skam også, men ikke mønsterstrik endnu. Det kommer nok. Hun er mest til de hurtige projekter endnu.

Lisbeth sagde ...

Mit første strikkeprojekt -sidst i 70'erne, var benvarmere i stærke farver. Skal snart lave benvarmere til en teenager som ønsker sig dem over knæet og ensfarvet i mørk lilla.

Ulla-Bella sagde ...

Jeg husker disse mønsterene. Selv strikket jeg mange gensere på den tiden:) Tror jammen jeg skal sjekke om de ligger på loftet til ho mor.

Karen sagde ...

Faldt lige over din blog og jeg er vild med dine opskrifter...jeg kommer helt bestemt til at "stjæle" et par af dine opskrifter på sjaler...dem KAN man nemlig IKKE få for mange af ;o)
Hermed tilmeldt som ny, fast læser...hvis du har tid/lyst er du velkommen forbi min blog ;o)

Stine Hoelgaard Johansen sagde ...

he, he, dit indlæg vækker minder. Jeg sad i skolegården og strikkede og var hende den mærkelige:)
Jeg tror faktisk at jeg stadig har det Dropshæfte med ham mandemodellen et sted i gemmerne:)
god lørdag, stine:)