lørdag den 27. november 2010

Kaffe Fassett - en farverig oplevelse


Som kom dagen endelig. I et år har jeg haft en billet til et foredrag med Kaffe Fassett. Tidligt op, masser af sne i Slangerup. Heldigvis så blev jeg kørt til Roskilde station, og Lisbeth havde lovet at samle mig op i Skanderborg. Og med ganske lidt forsinkelse nåede vi frem til Silkeborg Museum.
Og der kom rigtig mange som ville høre farvernes mester fortælle om strik, patchwork og musaik og om hvordan man holder inspirationen i live.

For Kaffe Fasset er det helt enkelt: jo mere man skaber jo flere idéer kommer der og som presser sig på, fylder hovedet op indtil man har realiseret dem.
- der og lige præcis der, har jeg meget til fælles med Kaffe Fasset. Jeg er simpelthen nød til, at skabe, være kreativ og producere med mine hænder. Idéer som jeg ikke har tid til at realisere ligger nærmest og støjer inde i hovedet på mig. Forskellen for mig er så, at Kaffe har brugt hele sit liv, og har fået stor anerkendelse for sine værker. Jeg har ikke givet mig selv tiden, og skaber heller ikke nogle værker. Men jeg trives i foredragets mørke, mens farvestråelende billeder præsenteres og en meget oplagt Kaffe Fassett fortæller levende og inspirende.
Jeg suger inspirationen ind, og nye projekter tager form.... jeg vil da også brodere noget mere... freestile og patchwork, hvorfor ikke. Drømme og nye fantastiske idéer tager form i mit hoved.
Pludselig var det hele forbi. Der var kaffe og småkager og Kaffe og bøger. Jeg købte den nyeste og fik den selvfølgelig signeret.
I de par timer jeg var på rejse i et ekstravagant farverige var hele landet sneet til og langsomt gik togturen hjem igen. Med en bog under armen og et strikketøj hænderne, sad jeg nu der i toget og snevrimlen og sundede mig.

Sikken en herlig dag. Den gode nyhed er, at når Kaffe Fassetts udstilling slutter på Silkeborg Museum så rykker den til Sophienholm på Sjælland fra den 30 aprl til den 26 juni 2011.
Så gik du glip af Kaffe denne gang så er udstillingen altså i landet helt frem til juni måned.

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Hvor dejligt at vi på sjælland får glæde af Kaffe Fassetts udstilling..jeg var ellers sikker på, at jeg måtte køre til Silkeborg.. :-)

Onkel Anne sagde ...

Åh manner! Hvor må det have været en kæmpe oplevelse. Det ville jeg virkelig gerne have oplevet!