søndag den 31. oktober 2010

Det bliver bare ikke som jeg vil...

Min veninde gennem mere end 30 år er blevet 50. Derfor skulle der jo produceres en skønt sjal, af herligt materiale til fødselaren. Jeg indkøbte godt og vel 200 g Noro garn i klare nuancer. Mønster blev efter lange og mange overvejelser udvalgt. Men det vliber bare ikke som jeg vil. Det er for tæt, mønsteret kan ikke åbne sig nok, ved udspændning og det gør sjalet tungt og uelegant. Derfor vil denne noget store "strikkeprøve" lige om lidt blive hylet op, og mønster genovervejet. Der skal flere huller og mere luft ind i, så sjalets farver kommer bedre frem.
Der skal tænkes...

Mens jeg tænker over sjalets komposition, strikker jeg et par sokker til min far. Han mangler. Min mor brækkede håndleddet og underarmen i sommers og hun er slet ikke genoptrænet og klar til pindene endnu. Der kan sagtens gå en helt sæson, før hun er klar og kan genoptage sokkestrikkeriet. Hun træner ihærdigt, følger alle instrukser og øvelser dagligt. Men gamle knokler har lang reperationstid og det er ikke gået så hurtigt som hun gerne ville. Men ihærdighed lønner sig og hun gør allerede gode fremskridt.

3 kommentarer:

Karen sagde ...

Nej hvor er det ærgeligt med det sjal, men jeg kan altså godt se, hvad du mener! Det er nogle vildt smukke farver, og de fortjener et flot mønster, så de virkelig kan komme til deres ret :D
Hvor er det synd for din mor, men godt, at du kan agere "afløser" på pindene ;o)
Kh Karen

Ditte sagde ...

Ærgerligt, men det ville nu være mere ærgerligt at gøre sjalet færdigt og være utilfreds med det. Jeg er sikker på at du finder et godt mønster, som din heldige veninde vil elske.

Rikke sagde ...

Jeg har prøvet at strikke et lignende mønster, som forandrede sig meget efter det var blevet vasket og blokket.

Så det er altså ikke sikkert at det bliver så kompakt og lukket, som du umiddelbart skønner.

Kh.

Rikke